Միշտ երիտասարդ ու հմայիչ Մարգարետ Թետչերի դիետան. ինչպես 4 շաբաթում ազատվել 10-20 կգ ավելորդ քաշից
ՖՈՏՈՄարգարետ Թետչերը կին էր, որը շատերի համար դարձավ կուռք: Նա միևնույն ժամանակ և՛ առնական էր, և՛ կանացի: Նա փոխում էր պատմության ընթացքը, սակայն միշտ առաջին հերթին մնում էր կին և միշտ հիասքանչ տեսք ուներ:
Նրա գեղեցկության գաղտնիքը լեգենդար անգլիական դիետան էր, որը թույլ է տալիս 4 շաբաթում ազատվել 10-20 կգ ավելորդ քաշից՝ առանց օրգանիզմը սովով տանջելու: Պարզապես հարկավոր է պահպանել դիետայի կանոններն ու սնվելու ոչ շատ խիստ ռեժիմը:
Ենթադրվում է, որ այս դիետան ամերիկյան Մեյո կլինիկայի աշխատակիցները մշակել են հատուկ «երկաթե տիկնոջ» համար:
Դիետայի առանցքային կետը մթերքի հատուկ համադրությունն է, իսկ սննդակարգի հիմնական բաղադրիչներն են ձուն ու ցիտրուսային մրգերը: Այս համադրությունը թույլ է տալիս շատ կարճ ժամանակահատվածում արդյունավետ կերպով այրել ճարպերը՝ առանց օրգանիզմին մեծ վնաս հասցնելու:
Դիետայի կանոնները.
1. Ճաշն ու ընթրիքը չի կարելի տեղերով փոխել:
2. Եթե մթերքի հստակ չափաբաժինը նշված չէ, ապա այն կարելի է ուտել ուզածի չափ:
3. Հավկիթները կարելի է մասամբ կամ ամբողջությամբ փոխարինել կաթնաշոռով:
4. Կարելի է օգտագործել շաքարի փոխարինիչով քաղցրավենիք (դիետիկ կոլա, սառնաշաքար և այլն):
5. Պարտադիր անհրաժեշտ է ուտել հնարավորինս շատ միրգ ու խմել մաքուր ջուր:
6. Չի կարելի ուտել այնքան, որ ստամոքսում ծանրության զգացում առաջանա:
7. Հարկավոր է օգտագործել նվազագույն քանակությամբ աղ և ավելի շատ համեմունքներ:
Արգելված մթերք.
• ոչխարի միս և յուղոտ խոզի միս,
• կարտոֆիլ, եգիպտացորեն,
• արմավ, բանան, մանգո, թուզ, խաղող,
• կաթ, յուղոտ պանիր,
• կենդանական ու բուսական յուղ, կարագ,
• մսային արգանակ,
• յուղոտ սոուսներ,
• մակարոնեղեն ու հացահատիկներ,
• հացաբուլկեղեն (բացի թույլ տրված ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հացից),
• շաքարավազ և դրանով պատրաստված քաղցրավենիք,
• ալկոհոլ:
Այս դիետան հակացուցված է բաղադրիչներից ունեցած ալերգիաների, սրտի, լյարդի կամ երիկամների հիվանդությունների դեպքում: Բացի այդ, այն խորհուրդ չի տրվում նաև հղիության ընթացքում, ուստի հարկավոր է նախապես խորհրդակցել բժշկի հետ:
Մարգարետ Թետչերը կազմվածքը կարգի բերելու համար ուտում էր շաբաթական 28 հավկիթ:
Առաջին շաբաթը
Նախաճաշն ամեն օր նույնն է. 1-2 խաշած ձու, թեյ կամ սուրճ առանց շաքարի
1-ին օրը
Ճաշին՝ խնձոր, տանձ և կես նարինջ:
Ընթրիքին՝ 400 գրամ անյուղ տավարի միս՝ եփված ջեռոցում:
2-րդ օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում եփված հավի կրծքամիս, խառը բանջարեղենով աղցան կիտրոնի հյութով:
Ընթրիքին՝ 2 խաշած ձու, թարմ վարունգով աղցան անանուխով կան մաղադանոսով, կես թուրինջ, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց:
3-րդ օրը
Ճաշին՝ թարմ լոլիկով, մաղադանոսով ու անյուղ պանրով աղցան, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց:
Ընթրիքին՝ կտրատված կանաչեղենով ու մանանեխով խաշած միս, կաղամբով ու գազարով աղցան՝ համեմված կիտրոնի հյութով:
4-րդ օրը
Ճաշին՝ մրգային աղցան անյուղ բնական յորգուրտով:
Ընթրիքին՝ ջեռոցում եփված հավ՝ քրքումով ու գինձով (համեմի սերմ), թարմ վարունգով, լոլիկով ու նեխուրով աղցան:
5-րդ օրը
Ճաշին՝ 2 հատ խաշած ձու, խաշած գազարով, կանաչ ոլոռով ու սոյայի սոուսով աղցան:
Ջեռոցում եփված ձուկ և պեկինյան կաղամբով աղցան՝ թուրինջով ու մաղադանոսով:
6-րդ օրը
Ճաշին՝ ջրով պատրաստված մրգային սմուզի (մեկ բաժակ):
Ընթրիքին՝ խաշած տավարի միս՝ վարունգով աղցանով ու սամիթով:
7-րդ օրը
Ճաշին՝ խաշած հավ, լոլիկով ու ռեհանով աղցան:
Ընթրիքին՝ ջեռոցում եփած բուլղարական պղպեղ՝ սխտորով ու կանաչեղենով, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց:
Երկրորդ շաբաթը
Ամբողջ շաբաթ նախաճաշը նույնն է՝ 1-2 խաշած ձու, թուրինջ և թեյ կամ սուրճ՝ առանց շաքարի:
1-ին օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում եփված տավարի միս և թարմ բանջարեղեն:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, 1 հատ թուրինջ:
2-րդ օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում եփված հավի կրծքամիս բուլղարական պղպեղով ու գազարով:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, 1 հատ նարինջ:
3-րդ օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում եփված տավարի միս և թարմ կաղամբով, վարունգով ու կանաչեղենով պատրաստված աղցան:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, 3 հատ մանդարին:
4-րդ օրը
Ճաշին՝ 2 հատ խաշած ձու, բրինզայով ու կանաչեղենով աղցան, շոգեխաշած դդմիկներ ու գազար:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, 1 հատ նարինջ:
5-րդ օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում եփված ձուկ՝ կիտրոնով ու խնկունիով (розмарин) կամ սամիթով:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, 1 հատ թուրինջ:
6-րդ օրը
Ճաշին՝ խաշած հավ, լոլիկով աղցան բուլղարական պղպեղով ու համեմով, 1 հատ նարինջ:
Ընթրիքին՝ 1 հատ խաշած ձու, մրգային աղցան ( հարկավոր է ավելացնել նաև թուրինջ) բնական անյուղ յոգուրտով:
7-րդ օրը
Ճաշին՝ ջեռոցում պատրաստված հավի կրծքամիս լոլիկով, դդմիկով, սխտորով ու կանաչեղենով, 1 հատ նարինջ:
Ընթրիքին՝ 2 հատ խաշած ձու, թարմ վարունգով ու նեխուրով աղցան:
Երրորդ շաբաթը
Նախաճաշին կրկին հարկավոր է ուտել ձու և ցիտրուսային մրգեր:
1-ին օրը
Ամբողջ օրվա ընթացքում հարկավոր է ուտել միայն մրգեր: Կարելի է պատրաստել մրգային աղցան մի փոքր անյուղ կաթնաշոռով ու բնական յոգուրտով:
2-րդ օրը
Ամբողջ օրը կարելի է օգտագործել շոգեխաշած կամ ջեռոցում պատրաստված բանջարեղեն: Խորհուրդ է տրվում ավելացնել ավելի շատ համեմունքներ ու թարմ կանաչեղեն:
3-րդ օրը
3-րդ օրը կարելի է ուտել թարմ կամ ջեռոցում եփված բանջարեն ու մրգեր, բացի արգելվածներից:
4-րդ օրը
Հարկավոր է ուտել օրվա ընթացքում 4 անգամ: Սնունդը պետք է բաղկացած լինի տապակած կամ խաշած ձկան, կաղամբով աղցանի, կանաչ տերևավոր բանջարեղենի, խաշած կամ ջեռոցում պատրաստված բանջարեղենի ոչ մեծ չափաբաժիններից:
5-րդ օրը
Տապակած կամ խաշած անյուղ միս կամ հավ, թարմ կամ խաշած բանջարեղեն: Այս ամենը հարկավոր է բաժանել 4 հավասար չափաբաժնի և ուտել օրվա ընթացքում:
6-րդ և 7-րդ օրերը
Ամենախիստ օրերն են. կարելի է ընտրել որևէ միրգ և ուտել այն օրվա ընթացքում:
Չորրորդ շաբաթը
Նշված մթերքը հարկավոր է բաժանել 5-6 հավասար չափաբաժինների և օգտագործել օրվա ընթացքում: Այլ մթերք ավելացնել չի թույլատրվում:
1-ին օրը
1 հատ թուրինջ կամ 2 հատ նարինջ, 4-ական լոլիկ ու վարունգ, թունա ձկան 1 մետաղյա տարրա (առանց յուղի), 300 գրամ խաշած կամ տապակած անյուղ միս:
2-րդ օրը
1 հատ տանձ կամ խնձոր, 200 գրամ սեխ կամ 1 հատ նարինջ, 1 հատ թուրինջ, 300 գրամ խաշած միս կամ հավի կրծքամիս, 4 հատ վարունգ, 3 հատ լոլիկ, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց:
3-րդ օրը
Անյուղ պանիր կան անալի բրինզա, 150 գրամ անյուղ կաթնաշոռ, խաշած կամ շոգեխաշած բանջարեղեն, 2 հատ վարունգ, 2 հատ լոլիկ, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց, 2 հատ նարինջ կամ 1 թուրինջ:
4-րդ օրը
400 գրամ խաշած հավ, 3 հատ լոլիկ, 3 հատ վարունգ, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց, 1 հատ նարինջ և 1 հատ թուրինջ:
5-րդ օրը
Տերևավոր բանջարեղենով պատրաստված աղցան, տապակած կամ ձեռոցում եփված ձուկ, 3 հատ լոլիկ, 3 հատ վարունգ, 2 հատ խաշած ձու, 1 հատ թուրինջ կամ 2 հատ նարինջ:
6-րդ օրը
400 գրամ խաշած հավի կրծքամիս, 150 գրամ անյուղ կաթնաշոռ կամ 150 գրամ բրինզա պանիր, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց, 3 հատ վարունգ, 3 հատ լոլիկ, 1 բաժակ կեֆիր, 2 հատ նարինջ կամ թուրինջ:
7-րդ օրը
150 գրամ անյուղ կաթնաշոռ, թունա ձկան 1 մետաղյա տարրա (առանց յուղի), շոգեխաշած բանջարեղեն, 3 հատ վարունգ, 3 հատ լոլիկ, մի կտոր ամբողջական հացահատիկից պատրաստված հաց, 1 հատ թուրիջ կամ 2 հատ նարինջ: