Սև սխտոր. Քչերը գիտեն, որ սպիտակ սխտորը «սև եղբայր» ունի (ֆոտո)
ՖՈՏՈՈչ, սա փչացած սխտոր չէ, սա պարզապես սև սխտոր է։ Այն առաջին անգամ հայտնվել է Ասիայում, այժմ լայն տարածում ունի գուրմանների շրջանում։
Սև սխտորը սպիտակից առանձնանում է ոչ միայն գույնով, որը ստացվում է երկար տաք ֆերմենտացիայի արդյունքում։ Գործընթացը տևում է մեկ ամսից մինչ կես տարի։ Այդ ընթացքում սխտորի բույն ամբողջովին փոխվում է։
Մթերքը ստանում է ավելի մեղմ տեքստուրա, կարամելի բույր, քաղցր համ, կարծես չորացրած միրգ լինի․
