Ռուս զբոսաշրջիկը մտել է աշխատողների համար նախատեսված հայկական ճաշարան և հիացել տեսածով. կարծես կրկին Ռուսաստանում է եղել
ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆԱռանց որևէ ճանապարհորդական փաթեթի Հայաստան այցելող ճանապարհորդները կարող են իսկապես զգալ այդ երկրի ոգին։ Նրանք պետք է փնտրեն ոչ միայն զվարճանքի, այլև այն վայրերը, որտեղ կարող են ուտել, գրում է hibiny.ru–ն։
Մի հեռագրային ալիքի հեղինակ խորհուրդ է տալիս այցելել տեղական ճաշարաններ, որոնք սովորաբար հայտնի են աշխատողների շրջանում։ Նման վայրերում սնունդը արագ է սպառվում, երբեք չի մնում տեղում, իսկ գները չափազանց մատչելի են։ Այցելելով այդ հաստատություններից մեկը ռուսը հաճելիորեն զարմացել է։ Ճաշարանի ձևավորումը եղել է համեստ, բայց ուտեստների ընտրությունը մեծ։ Այլ երկրներ այցելելիս պետք է պատրաստլինել համտեսելու տարօրինակ ուտեստներ, բայց Երևանում ամեն ինչ այլ է։
Այնտեղ կարող եք գտնել բորշ, հավի արգանակ, բրինձ, հնդկացորեն, կարտոֆիլի պյուրե, մակարոնեղեն, կոտլետներ, կոլոլակներ, գուլյաշ և այլ այնպիսի ուտեստներ, որոնք ծանոթ են յուրաքանչյուրին: Այնուամենայնիվ, կա նաև ազգային խոհանոց: Կարո՞ղ եք պատկերացնել հայկական ճաշարան առանց հացի ու խորովածի: Նման ճաշարաններում կարելի է նույնիսկ ալկոհոլ գտնել, քանի որ սովորաբար աշխատողներին արգելված չէ մի փոքր գինի կամ կոնյակ խմել: Իսկ աշխատողները դրանում որևէ վատ բան չեն տեսնում:
Մի ռուս զբոսաշրջիկ վերցրել է երկու տեսակի ապուր՝ հնդկացորեն, ձվով կոտլետ, կիտրոնով սև թեյ և լավաշ: Այն ինչի վրա նրանք բացարձակապես չեն խնայում կիտրոնը, դա թեյի համար է, նրանք բաժակի վրա դրել են չորս կտոր: Ամբողջ ճաշը ռուսին արժեցել է 400 ռուբլի, և պետք է հաշվի առնել, որ նա վերցրել է ապուրի լրացուցիչ բաժին: Այդ պատճառով էլ տեղացի «աշխատողները» ուտելու վրա ծախսում են ավելի քիչ գումար:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Կամո Խաչիկյանը