ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Ահա, թե ինչու չպետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ. ՍԽԱԼ, որն անում է մարդկանց 90 տոկոսը. ֆոտո

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Պարզվում է՝ մարդկանց 90 տոկոսը լվանում է հավը եփելուց առաջ։

EnterTrain-ը ստորև ներկայացնում ենք՝ ինչու՞ չպետք է նման բան անել։

 Հում հավը պարունակում է վնասակար բակտերիաներ, մասնավորապես, կամպիլոբակտեր և սալմոնելա։

1-47

Թվում է, թե հենց այս պատճառով պետք է լվանալ հավը եփելուց առաջ, բայց ոչ։

Եփելուց առաջ թռչնամսի լվանալը նպասում է վտանգավոր բակտերիաների տարածմանը մսի ամբողջ մակերեսով, բակտերիանթերը հայտնվում են նաև սեղանի կամ լվացարանի մեջ։

2-40

Դրեքսելի համալսարանից Ջենիֆեր Քվինլանը մասնակցել է այս թեմային նվիրված հետազոտության, որն անցկացվել է ԱՄՆ-ի գյուղատնտեսության դեպարտամենտի պատվերով։

4-28

Հետազոտությունը պարզել է, որ թռչնամսի լվանալը չի վերացնում կամ սպանում բակտերիաները, փոխարենը կա բակտերիաների տարածման վտանգ։

5-26

5-26

Նա կոչ է անւոմ մարդկանց չլվանալ հավի միսն եփելուց առաջ։

3-37

Նա խորհուրդ է տալիս նաև պատրաստի հավի միսը պահել փակ տարայում սառնարանի մեջ։

 

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular