Օրվա բաղադրատոմս. Պիցցա — ռուլետ
ՖՈՏՈԲաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 300 գր
- պանիր մոցարելլա - 5-6 գնդիկ
- պանիր - 100 գր
- ձու - 1 հատ
- լոլիկի մածուկ - 100 գր
- կանաչի - ըստ ճաշակի
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- ալյուր - վրան ցանելու համար
Պատրաստման եղանակ
- Խմորն ուղղանկյունաձև գրտնակում ենք և կողքերից 1 սմ հեռավորություն թողնելով քսում ենք լոլիկի մածուկը։

- Մոցարելլան 2 մասի ենք բաժանում և շարում լոլիկի մածուկի վրա։

- Այնուհետև լցնում ենք քերիչով անցկացրած պանիրն ու կտրատած կանաչիները։ Սկսում ենք զգուշորեն ռուլետանման փաթաթել։

- Ռուլետ-պիցցան դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, վրան ձվի դեղնուց քսում և 25 րոպեով տեղափոխում նախօրոք 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։

- Ահա և վերջ։

- Վայելում ենք։
