ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Սննդամթերքի որ տեսակներից ստացված կալցիումն է ավելի լավ յուրացվում

ՖՈՏՈ

Կալցիումն անչափ կարևոր տարր է, որի պակասն օրգանիզմում կարող է լուրջ խնդիրներ առաջացնել: Այս տարը հարկավոր է առաջին հերթին ոսկորների, ատամների, մազերի ու եղունգների առողջության համար, սակայն քչերը գիտեն, թե որ սննդամթերքի օգնությամբ է կարելի վերականգնել օրգանիզմում կալցիումի պակասը և ինչ է հարկավոր ուտել, որպեսզի ստացված կալցիումն ավելի լավ յուրացվի:

 

Հարկ է հիշել, որ բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքից ստացված կալցիումը դրական ազդեցություն է ունենում օրգանիզմի հիմնաթթվային բալանսի և կալցիումի փոխանակման գործընթացի վրա: Կալցիումով հարուստ բուսական ծագման սննդամթերք են կաղամբի բոլոր տեսակները, ընկուզեղենը, քունջութը, սոյան, ցորենն ու մաղադանոսը:

 

Սակայն բուսական ծագման սննդամթերքից ստացված կալցիումն ավելի դանդաղ է յուրացվում, քան կենդանական ծագման սննդամթերքից ստացված կալցիում: Կալցիումով հարուստ կենդանական ծագման սննդամթերք են կաթնաշոռը, պանիրները, յոգուրտը, թթվասերը, կեֆիրը և այլն:

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular