ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Ո՞ր բանջարեղենն է նվազեցնում նիկոտնի վնասակար ազդեցությունը

ՖՈՏՈ

Գիտնականներն ապացուցել են, որ թոքերի վրա ծխախոտի վնասակար ազդեցությունը հնարավոր է էականորեն նվազեցնել՝ գազար ուտելով:

Օրվա սննդակարգ  ներառելով վիտամին E-ով և բետա-կարոտինով հարուստ այս բանջարեղենը՝ հնարավոր է կրճատել առողջությանը սպառնացող ռիսկերը: Բանն այն է, որ ծխելու   հետևանքով թոքերում առաջանում են ազատ ռադիկալներ, իսկ գազարը չեզոքացնում է դրանք:

Գազարն օգտակար է նաև այն մարդկանց համար, ովքեր չեն ծխում, քանի որ օդի աղտոտվածությունը նույնպես հանգեցնում է   օրգանիզմում ազատ ռադիկալների առաջացմանը,  պարզապես  ծխողների վրա դրանք  ավելի շատ են ազդում:

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular