Ճի՞շտ է արդյոք հավկիթը սառնարանում պահելը, թե ոչ
ՖՈՏՈՄարդիկ սովորաբար ձուն պահում եմ սառնարանում, իսկ արդյոք անհրաժե՞շտ է այն սառնարանում պահել։ Ձվի հետ կապված ամենատարածված ռիսկը սալմոնելա մանրէն է, որը կարող է առավել հաջողությամբ հայտնվել չսառեցված ձվի մեջ, քան սառեցվածի։ Սակայն նշվում է, որ սալմոնելայից պաշտպանվելու համար կան մի շարք այլ միջոցներ, ինչպիսիք են ձուն լվանալը, արտադրողից դեպի մատակարար ողջ գործընթացի վերահսկումը։ Եվրոպայում հավերի մեծամասնությունը պատվաստվում են սալմոնելայի դեմ, ինչը նաև նշանակում է, որ կարիք չկա մտահոգվել և ձուն պահել սառնարանում։
Իսկ ի՞նչ անել։
Եթե ձուն գնել եք տեղական ֆերմերից, ապա պետք է համոզված լինեք, որ այն թարմ է և կարող եք պահել սենյակային ջերմաստիճանում։ Սակայն, եթե ձուն գնել եք մթերային խանութից, ապա այն պետք է պահել սառնարանում, քանի որ եթե մինչ գնելը ձվերը պահվել են սառնարանում, այն այլևս չեք կարող թողնել սենյակային ջերմաստիճանում։
Այս դեպքում ձվերն առավել հակված են մանրէների բազմացմանը։
Եթե ձուն ունի վատ հոտ, ապա այն պետք է դեն նետել և չօգտագործել, ինչպես նաև գտնել մեկ այլ հուսալի մատակարար, ումից հաջորդ անգամ կգնեք ձու։