Ի՞նչ չի կարելի նվիրել 2026-ի Նոր տարվան. Էթիկետի մասնագետը թվարկում է անհաջող նվերները
ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆՏոնական շրջանում շատերը ընտրում են ունիվերսալ և անվտանգ նվերներ՝ սնունդ, խմիչքներ և հայտնի այլ իրեր։
Այնուամենայնիվ, նույնիսկ «անվնաս» նվերները կարող են անընդունելի լինել էթիկետի տեսանկյունից։ Արձանագրության փորձագետ Ալբինա Խոլգովան Էդիմ Դոմային պատմել է, թե որ ուտելի նվերներն են համարվում տեղին, և որոնք են ավելի լավ խուսափել։
Ինչո՞ւ ամեն համեղ բան հարմար չէ որպես նվեր։
Մասնագետը բացատրել է, որ այն, ինչ մարդը կարող է գնել ամեն օր, երբեք տեղին չէ։
«Էթիկետը չի խորհուրդ տալիս նվիրել պարզ շոկոլադե սալիկ. այն պետք է լինի գեղեցիկ փաթեթավորված քաղցրավենիք։ Դուք չեք կարող նվիրել էժան երշիկի կտոր, ալյուրի մի տուփ և այլն։ Այսպիսով, ավելի լավ է չընտրել այն, ինչը հեշտությամբ հասանելի է», - նշել է Ալբինա Խոլգովան։
Ըստ նրա, էթիկետը սկիզբ է առնում արքունական և պաշտոնական արձանագրություններից և աստիճանաբար հարմարվում է առօրյա կյանքին։ Սա բացատրում է, թե ինչու նվերը պետք է ընկալվի որպես ուշադրության «բարձր» նշան։
Նվերն ունի երկու նպատակ։
Պարզ և թվացյալ գործնական ապրանքը չի առաջացնի հույզեր, նույնիսկ եթե գեղեցիկ փաթեթավորված է։
«Նվերը երկու նպատակ ունի՝ հաճեցնել և զարմացնել։ Եթե մենք պարզապես մեկին երշիկ տանք, նույնիսկ եթե այն փաթաթենք գեղեցիկ փայլարով, նա դժվար թե գնահատի այն», - ընդգծեց փորձագետը։
Ի՞նչ կարող եք նվիրել։
Խոլգովան հիշեցնում է մեզ, որ կա «համընդհանուր» ուտելի նվերների մի խումբ, որոնք տեղին են գրեթե ցանկացած իրավիճակում.
- գեղեցիկ տուփ օրիգինալ շոկոլադ (օրինակ՝ ձեռագործ).
- լավ շամպայն կամ փրփրուն գինի.
- նրբաճաշակ ուտեստներ, ինչպիսիք են խավիարի բանկա կամ գյուղական պանիրներ տոնական փաթեթավորմամբ։
Ի՞նչ անել, եթե մարդը դիետայի վրա է կամ ալկոհոլ չի օգտագործում։
Միշտ կա ռիսկ՝ և՛ քաղցրավենիքի, և՛ ալկոհոլի համար։ Սակայն էթիկետի փորձագետը հավելեց, որ լավ նվերը պարտադիր չէ, որ ստացողը ուտի։ Ծայրահեղ դեպքերում ստացողը կարող է հյուրասիրել սիրելիներին. էթիկետը խրախուսում է կրկնակի նվիրատվությունը, բայց չի արգելում կիսվելը։